زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان FA EN AR

رسالت گروه :

مدیریت سلامت محیط و کار، با سیاستگذاری و ارائه خط مشی فنی و تخصصی مربوط به امور پیشگیری، کنترل، کاهش و حذف شرایط و عوامل تهدید کننده سلامت انسان در محیط زندگی و کار و همچنین حفظ و ارتقاء سلامت نیروی کار با ارج نهادن به کرامت انسانی، عدالت اجتماعی و توجه به توسعه پایدار با بهره گیری از مشارکت­های مردمی و همکاری­های بین بخشی و بکارگیری فناوری مناسب از طریق بکارگیری معیارها، ضوابط و نظام کارآمد ارائه خدمات به ایفای نقش در نظام سلامت می­پردازد.

شرح وظایف:

الف )‌‌برنامه ریزی

  • تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح ستاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه
  • تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشت
  • تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشتی درمانی
  • تدوین طرح­های مداخله­ای
  • تدوین برنامه برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی و مناسبت های خاص در طول سال
  • تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای روده­ای با اولویت التور
  • تدوین برنامه مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت محیط (۴ مهر ماه هرسال)
  • تدوین برنامه مراسم گرامیداشت روز جهانی بهداشت حرفه­ای (۸ اردیبهشت هر سال)
  • ب ) نظارت و پایش
  • پایش فعالیت­های شبکه­های بهداشت و درمان و مراکز بهداشت
  • پایش فعالیت­های مراکز بهداشتی درمانی
  • پایش فعالیت­های خانه­های بهداشت
  • نظارت بر عملکرد تأسیسات آبرسانی شهری و روستائی
  • نظارت برعملکرد تأسیسات فاضلاب
  • نظارت بر نحوه مصرف سموم و مواد گندزدا
  • نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی و ضدعفونی اماکن عمومی
  • نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف
  • نظارت بر عملکرد پیمانکاران طرف قرداد با شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری در خصوص مبارزه با جوندگان
  • نظارت بر عملکرد موسسات پرتو پزشکی

ج ) هماهنگی

۱.     هماهنگی درون بخش

  • هماهنگی با واحد آموزش بهداشت در زمینه برنامه­های آموزشی وتهیه پوستر، پمفلت وتراکت
  • هماهنگی با گروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماریها در خصوص پیشگیری و مهار بیماریهای روده­ای و اپیدمی
  • هماهنگی با گروه تخصصی تغذیه و تنظیم خانواده در خصوص برنامه­های کنترل نمکهای ید دار و غنی­سازی آرد
  • هماهنگی با واحد بهداشت مدارس در خصوص بررسی وضعیت بهداشتی مدارس و موسسات آموزشی و توزیع شیر درمدارس
  • هماهنگی با واحد بهداشت دهان و دندان در خصوص بررسی میزان فلوراید در آب آشامیدنی
  • هماهنگی با معاونت درمان در خصوص بازدید از بیمارستانها و مراکز پرتوزا
  • هماهنگی با معاونت غذا و دارو در خصوص کنترل مواد غذائی، آرایشی و بهداشتی
  • هماهنگی با آزمایشگاه کنترل مواد غذائی درخصوص پذیرش نمونه­های ارسالی و اعلام پاسخ
  • هماهنگی با آزمایشگاه آب و فاضلاب درخصوص پذیرش نمونه­های ارسالی و اعلام نتیجه

۲-هماهنگی برون بخش

  • هماهنگی با مراجع قضائی در خصوص رسیدگی به پرونده تخلفات بهداشتی و جرائم مرتبط با بهداشت مواد غذائی
  • هماهنگی با نیروی انتظامی در خصوص تعطیل واحدهای متخلف و جلب متهمین
  • هماهنگی با شرکت آب و فاضلاب شهری و روستائی
  • هماهنگی با سازمان بازرگانی استان تهران و عضویت در کمیسیون نظارت
  • هماهنگی با شهرداریها و سازمانهای مرتبط (ساماندهی – میادین میوه و تره بار – کنترل کیفیت هوا – خدما ت موتوری وسازمان بازیافت ...)
  • هماهنگی با مجامع امور صنفی و اتحادیه­های مربوط
  • هماهنگی با اداره کل نظارت بر مواد غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
  • هماهنگی با مرکز سلامت محیط و کار
  • هماهنگی با بهزیستی در خصوص تأسیس مهدهای کودک و مراکز نگهداری افراد سالمند و ناتوان جسمی
  • هماهنگی با زندانها بمنظور بررسی وضعیت بهداشتی زندانها
  • هماهنگی با تربیت بدنی در خصوص وضعیت بهداشتی استخرهای شنا و مراکز تفریحی ورزشی
  • هماهنگی با استانداری، فرمانداریها و بخشداریها

ه) اقدامات اجرائی

  • اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی
  • اجرای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی و اماکن عمومی
  • اجرای طرح سالم­سازی  بوفه­های مدارس
  • اجرای برنامه شهر سالم و روستای سالم
  • اجرای طرح BDN در روستاهای تحت پوشش
  • اجرای دستور العمل­های واصله از مراکز سلامت محیط و کار
  • اجرای طرح ادغام بهداشت مواد غذائی در سیستم شبکه 
  • اجرای طرح حذف جوش شیرین از نان تولیدی نانوائی­ها
  • اجرای حکم تعطیل واحدهای متخلف
  • توقیف مواد غذائی فاسد و غیرمجاز
  • ارجاع پرونده واحدهای صنفی متخلف به مراجع قضائی و تعزیرات حکومتی
  • اجرای برنامه­های بهسازی محیط روستاها با اولویت سرویس بهداشتی وآبخوری مدارس، توالتهای روستائی، دفع زباله و فاضلاب
  • برپائی نمایشگاههای بهداشت محیط و موادغذائی به مناسبت­های مختلف (هفته دولت، هفته سلامت، روز بهداشت محیط، روز بهداشت حرفه­ای و ...)
  • رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه بهداشت محیط، مواد غذائی، فاضلاب ، زباله و ...

ج ) آموزش

  • آموزش حین خدمت و بدو خدمت پرسنل بهداشت محیط در زمینه بهداشت محیط و مواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
  • آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذائی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای اصناف
  • آموزش دانشجویان بهداشت محیط دانشکده بهداشت از طریق تدریس در کارگاههای بهداشت مواد غذائی و ارتقاء کیفیت
  • آموزش کارکنان مراکز بازتوانی وابسته به بهزیستی در زمینه بهداشت محیط و موادغذائی
  • آموزش بهورزان خانه­های بهداشت در زمینه بهداشت محیط و مواد غذائی
  • آموزش رابطین

د) بازدید و کنترل

  • بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذائی و اماکن عمومی و اماکن مسیر راهها (رستورانها و اغذیه فروشی­ها و ..)
  • بازدید از مراکز بهداشتی درمانی، درمانگاهها و بیمارستانها
  • بازدید از مراکز پرتو پزشکی
  • بازدید از استخرهای شنا و باشگاههای ورزشی
  • بازدید از پادگانها، اردوگاهها، زندانها و مراکز انتظامی
  • بازدید از مدارس و موسسات آموزشی و پرورشی
  • بازدید از کارگاهها و کارخانجات مواد خوراکی و بهداشتی
  • بازدید از کارخانه­های تولید یخ
  • بازدید از مراکز مشاوره ترک دخانیات
  • بازدید از پایانه­های مسافربری، ترمینالها، ایستگاههای مترو و ایستگاههای راه آهن
  • کنترل مواد غذائی، آشامیدنی از طریق نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاههای غذا ودارو
  • کنترل آب آشامیدنی شبکه آبرسانی شهری و روستائی از طریق کلر سنجی وانجام نمونه برداری از آب
  • کنترل نمک­های یددار در مراکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی از طریق یدسنجی
  • کنترل نان­های سنتی تهیه شده در واحدهای صنفی نانوائی از نظر وجود جوش شیرین
  • کنترل آب استخرهای شنا از نظر کدورت، کلر باقیمانده و آلودگی میکروبی
  • کنترل مواد غذائی مورد عرضه در بوفه­های مدارس
  • کنترل اقلام خوراکی، آشامیدنی وارداتی از نظر مجوزهای لازم وتاریخ تولید وانقضاء

ه) پشتیبانی

  • پیگیری اعتبارات بهداشت محیط
  • پیگیری اعتبارات بهسازی محیط روستاها
  • تأمین مصالح و ابزار مورد نیاز به منظور بهبود دفع زباله­های روستائی، احداث توالت روستائی و ...
  • پیگیری اعتبارات مربوط به مدیریت پسماندهای بیمارستانی
  • پیگیری نحوه برگزاری کارگاه­های آموزشی از طریق امور اداری و مالی (سالن اجتماعات- فیلمبرداری و ... )
  • پیگیری تجهیز انبار حوادث و سوانح غیرمترقبه

ز) ارزشیابی

  • ارزشیابی دوره­ای واحدهای محیطی و مراکز بهداشت
  • ارزشیابی سالانه مراکز بهداشت تابعه

ح) جمع آوری وتجزیه وتحلیل آمار واطلاعات

  • جمع بندی فرمهای آماری ارسالی از مراکز بهداشت در معاونت بهداشتی
  • تهیه کارنامه عملکرد شش ماهه و سالیانه
  • ارسال بازخوراند آمار و فعالیت­های انجام شده به مراکز بهداشت
  • تجزیه و تحلیل آمار و ا طلاعات ارسالی از مراکز و مقایسه با حد انتظار و فعالیت دوره مشابه قبل
  • ارسال آمار عملکرد سه ماهه، شش ماهه و سالیانه پس از تصحیح و تجزیه و تحلیل اطلاعات به مرکز سلامت محیط و کار
  • بارگذاری مستندات در سامانه عملیاتی

 

سلامت کار

هدف کلی: تأمین و ارتقاء سطح سلامت کارگران استان

شرح وظایف :

۱. نظارت بر انجام صحیح و به موقع معاینات دوره­ای کارگران استان

۲. برنامه­ریزی جهت شناسایی، اندازه­گیری و کنترل عوامل زیان­آور موجود در سطح کارگاهها و کارخانه­های استان

۳. همکاری در اجرای طرح مشاغل سخت و زیان آور

۴. اجرای طرح بقا به منظور ارتقای سطح بهداشتی قالیبافان استان

۵. اجرای طرح بهداشت شغلی کشاورزان به منظور ارتقای سطح بهداشتی کشاورزان استان

۶. همکاری در جهت نظارت بر تشکیلات بهداشتی موجود در کارگاه­های استان

۷. نظارت و برنامه ریزی جهت تحت پوشش بردن صنوف فنی  تولیدی استان

۸. نظارت بر فعالیتهای انجام شده در قالب طرح ادغام بهداشت حرفه­ای در سیستم شبکه

۹.نظارت بر تهیه آمار و ارائه پسخوراند در مورد فعالیت­های بهداشت حرفه­ای

۱۰. نظارت بر فعالیت شهرستانها

۱۱. اجرا و نظارت بر برنامه پروفایل ایمنی شیمیایی استان

۱۲. اجرا و نظارت بر سایر برنامه­های بهداشت حرفه ای و کنترل صدا (حذف سیلیکوزیی در محیط کار، ارگونومی در محیط کار .... ).

 

آدرس معاونت بهداشتی همدان
نظرسنجی
آمار بازدید روزانه و کل
تعداد بازدیدکنندگان امروز 11
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 98608
تعداد کاربران بر خط 1