تب کریمه کنگو
مهمترین علائم بیماری تب کریمه کنگو
- تب و گلو درد
- سرگیجه و سردرد
- دردهای عضلانی
- خونریزی ندام ها
- اسهال و استفراغ
راه های انتقال بیماری:
- گزیدگی و نیش حشرات
- تماس با خون شخص مبتلا
- انتقال از طریق له کردن کنه
- تماس با لاشه حیوان آلوده
- مصرف گوشت آلوده و خام
زمان بروز علائم 1 تا 3 روز بعد از نیش کنه و 15 تا 20 درصد میزان کشندگی این بیماری است.
راه های پیشگیری و مراقبتی از ابتلا به بیماری تب تب کریمه کنگو
- عدم له کردن و جدا کردن کنه روی بدن دام ها با دست
- خودداری از نشستن و خوابیدن در محل های آلوده
- نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در یخجال و مصرف آن
- ایزوله کردن بیمار و عدم تماس با فرد مبتلا و آلوده
- رعایت نکات بهداشتی در تمیز کردن گوشت در منزل
- رعایت نکات بهداشتی و ایمنی در تماس با دام زنده
فراوانی موارد قطعی CCHF در کشور