زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان FA EN AR

ویروس کووید-19

بیماری کووید 19 (COVID-19) یک بیماری عفونی است که توسط ویروس SARS-CoV-2 ایجاد می شود. اولین موارد ابتلا به این ویروس در سال 2019 در چین گزارش شد و این ویروس پس از آن به سرعت در سایر کشورها و سراسر جهان گسترش یافت. این امر باعث شد سازمان بهداشت جهانی در سال 2020 شیوع این ویروس را یک پاندمی توصیف کند.

این ویروس از طریق قطرات تنفسی که فرد مبتلا هنگام سرفه، عطسه، صحبت کردن، آواز خواندن یا نفس کشیدن در نزدیکی شما در هوا منتشر می کند انتقال می یابد. در صورت استنشاق این قطرات امکان آلودگی وجود دارد.

اکثر افراد آلوده به این ویروس، بیماری تنفسی خفیف تا متوسط را تجربه می کنند و بدون نیاز به درمان خاصی بهبود می یابند. با این حال، برخی از افراد به شدت بیمار می شوند و نیاز به مراقبت های پزشکی دارند. علائم ممکن است 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر شوند. کودکان علائم مشابه، اما معمولا خفیف تر از بزرگسالان دارند. افراد مسن و کسانی که دارای بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی عروقی، دیابت، بیماری مزمن تنفسی یا سرطان هستند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های جدی هستند. نکته قابل توجه اینکه هر فردی ممکن است به شکل شدید بیماری کووید-19 مبتلا شود و در هر سنی جان خود را از دست بدهد. علائم COVID-19 از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در واقع، برخی از افراد آلوده هیچ علامتی ندارند (بدون علامت).

به طور کلی، افراد مبتلا به COVID-19 برخی از علائم زیر را نشان می دهند:

تب یا لرز، سرفه کردن، تنگی نفس یا مشکل در تنفس، خستگی.دردهای عضلانی یا بدن، سردرد، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، گلو درد، احتقان یا آبریزش بینی، حالت تهوع یا استفراغ، اسهال.

بهترین اقدامات پیشگیرانه شامل واکسیناسیون، استفاده از ماسک در مواقع اپیدمی، رعایت فاصله 1 متری، شستن مرتب دست‌ها و اجتناب از نزدیک شدن به افراد بیمار است.

COVID-19 با تست آزمایشگاهی (Real-Time PCR) تشخیص داده می شود. که برای اینکار از بینی یا گلو افراد مشکوک نمونه گرفته می شود.

آدرس معاونت بهداشتی همدان
نظرسنجی
آمار بازدید روزانه و کل
تعداد بازدیدکنندگان امروز 116
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 98713
تعداد کاربران بر خط 2